Casuslar o fabrikamızı niçin patlattı?

Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görevli bir komutan, teröristlere karşı kullanılan ABD yapımı uçak bombalarının etkisinin az olduğunu, 3 bomba atılmasına rağmen 7 teröristten birinin...

Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görevli bir komutan, teröristlere karşı kullanılan ABD yapımı uçak bombalarının etkisinin az olduğunu, 3 bomba atılmasına rağmen 7 teröristten birinin kurtulduğunu, başka bir olayda da iki teröristin bulunduğu yere bomba atılmasına karşın bunların da yara almadan olay yerinden ayrıldığını, yer ve terörist isimleriyle birlikte anlatmıştı. ABD bombalarıyla ilgili şüphelerini aktaran komutan, “Sınır ötesi bir harekatta uçakların önemi daha da artıyor. ABD yapımı bombalarla ilgili şüphelerimiz var. Tanık olduğumuz iki olaydaki gibi etkisi azaltılmış bombalar kullanılırsa bu ABD’nin Mehmetçiğe tuzak kurması anlamına gelir” diyordu.
Bölgede görevli komutanın amacı kullanılan bombalara dikkat çekmek, bombalarda kusurlu bir durum varsa bunun araştırılmasını sağlamaktı. Nitekim bu konuda bir komutanlık tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na da benzer kuşkuların iletildiğini öğrendim. Bunun altında kimse art niyet aramasın.

ABD BOMBASI YASAKLANMIŞTI

Yazımdan sonra Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş da, ABD yapımı bombaların kaynaklı olması nedeniyle kayalık, sert zeminlere atıldığında kaynak yerinin çatlaması nedeniyle etkisinin azaldığını, bazen de “foss” diye ses çıkardığını ve patlamanın olmadığını belirtiyor. 1990 yılında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, uçaklarımızdan her türlü ABD bombasının atılmasına son vermiş, kaynaklı olmayan Makine ve Kimya Endüstri (MKE) Kurumu bombalarımız kullanılmış.
Irak’ın kuzeyinde bulunan ve sınırımıza 250 kilometre ötedeki Zeli, bölücü örgütün en büyük kampıydı. Türk Hava Kuvvetleri tarafından 1994 yılında Zeli’ye büyük bir hava harekatı gerçekleştirildi, bunu diğer harekatlar da izledi. 1994-1996 yılları arasında 30 bin MKE yapımı bomba kullandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 107 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 551 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar