Camide o gün neler yaşandı?

Sözcü gazetesi Yazarı Saygı Öztürk’ün bugünkü (29.04.2022)''Camide o gün neler yaşandı?’’ başlıklı yazısı.

“Gezi Parkı Eylemleri” bir ilimiz hariç 80 il’de gerçekleştirilmişti. En çok akılda kalan Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde eylemcilerin içki içtiklerine ilişkin iddialardı.

Buna ilişkin kamera kayıtlarının yayımlanacağı da açıklandı. Ama o yayın  9 yıldır yapılamadı. Çünkü kamera kayıtları incelendi, ancak içki içildiğini kanıtlayacak hiçbir görüntü yoktu. Sadece ne zaman konulduğu belli olmayan ezilmiş bir bira kutusu girişteki pencere önünde bulunmuştu.

AMBULANSLAR NİÇİN ALINMADI?

Camide yaşanan krizi  günlerce tek başına yöneten Müezzin Fuat Yıldırım’dı. Gazdan, polisten kaçan eylemciler camiye sığınmıştı. Fuat Hoca, o gerilim anlarda bile camiye kimseyi ayakkabıyla sokmadı. Gelenler ayakkabılarını çıkardı. İlk gün, yatsı namazından sonra içeride kimse kalmadı. Ancak cumartesi günü daha kalabalık bir grup camiye gelmişti. Caminin imamı Halil Necipoğlu ise olaylar olmasına, camiye eylemcilerin girdiği bilgisine rağmen camiye gelmedi. Müezzin Fuat Hoca bu işin üstesinden nasıl çıkacağını düşünüyordu.

Akşam namazı ile yatsı arasında yaralılar camiye getirilmeye başlandı. Doktor ve tıp fakültesi öğrencileri de onlara ilk...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar