Cami skandalından sonra müftüden şaşırtan sözler

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (06.12.2022)''Cami skandalından sonra müftüden şaşırtan sözler'' başlıklı yazısı.

Karabük’e bağlı merkez Sipahiler Köyü’nde, imam Yusuf Ziya S.’nin, namaz saatlerinin dışında zamanının önemli bir bölümünü camide geçirmesinden eşi şüphelendi. 10 Kasım akşamı camiye gitti. Cemaatin az olduğu günlerde, caminin ikinci katında bulunan odada imamın, odanın kapısını arkadan kilitleyip bir kadınla baş başa olduğunu gördü.

Kapıyı kırmaya çalışınca önce imam çıktı, daha sonra da içeride bulunan kadın. Bu olay köyde büyük yankı yarattı. Olay jandarma tutanağında ve imamın eşinin ifadesinde ayrıntılı olarak yer aldı. İfadeleri, imam ve muhtarın olay üzerine söylediklerini Pazar günü bu köşede duyurmuştum. Bugün de olayın farklı bir yönünü,  yine belgelere dayalı olarak anlatacağım.

İL BAŞKANI BABA

İmamın kayınbabası  Nihat Kayhan, Yozgat Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı. Kızının başından geçenleri öğrendiğinde çok üzüldü. Karabük Müftüsü Ercan Aksu’nun yanına gidip olayı anlattı. Ancak, müftünün verdiği cevap onu daha da rahatsız etti. Yozgat C. Savcılığı aracılığıyla Karabük Müftüsü Ercan Aksu hakkında, “Görevini kötüye kullanmak, görevi ihmal, şüpheliyi korumak” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 30 Kasım...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 912 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 461 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 235 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 170 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar