Bunlar da El Bab gerçekleri

Güvenlikle ilgili gelişmeleri yakından izleyen bir milletvekili, PKK'lıların sınır ötesinden Türkiye'ye sızmaya başladığına dikkat çekti. Özellikle Hatay-Amanos bölgesinde operasyonların...

Güvenlikle ilgili gelişmeleri yakından izleyen bir milletvekili, PKK'lıların sınır ötesinden Türkiye'ye sızmaya başladığına dikkat çekti. Özellikle Hatay-Amanos bölgesinde operasyonların yapılmadığını, böylece teröristlerin sınırımızdan rahat geçmeye başladığı bilgisini de yerel kaynaklardan almış. Birkaç yerden de bilgileri doğrulatmış.
Teröristlerin geçişlerine göz yumuluyorsa, bunların referandumda “evet” denilmesi için çalışacağının da işaretleri var. Konuştuğum bölgedeki bazı yetkililer de, teröristlerin para verip yandaşları aracılığıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarına dikkat çekti.

SİYASETÇİLER KONUŞUYOR AMA…

Bazı yetkililerimiz coşup “El Bab operasyonu tamam. Bundan sonra Rakka'ya da, Münbiç'e de gireceğiz” diyorlar. El Bab güvenliğimiz açısından önemli ama sınırımızın 150 kilometre derinliğinde olan, üstelik ülkemiz için bir tehdit oluşturmayan Rakka'ya askerimizi niçin gönderirsiniz?
Plan şu: Rakka'ya askerimizi ve Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) sokup, PKK ve YPG'liler de çevre emniyeti alacak. ABD'nin bu hain planına alet olunursa askerimizi, PKK ile işbirliği yapıyor biçiminde gösterecekler. Dahası, şehit sayımız da artacak.
Niçin mi? Çünkü Rakka, dinci terör örgütü IŞİD için çok önemli. Alabildiğine yığınak yaptıkları bir yer. Rakka'da zırhlı ve mekanize güçlerine, karasal ateş destek vasıtalarına, özel operasyon yeteneğine sahip birliklere, gayrinizami harp ve istihbarat uzmanlarına, meskun alanlarda deneyimli seçkin birliklere, çok güçlü ve işleyen ikmal ve lojistik ağlara, operasyon birliklerinin ikmal, bakım ve iaşesinin tıkır tıkır yürütüldüğü, sağlık sisteminin tam anlamıyla kurulu olduğu bir sisteme ihtiyaç var.
Çoğunluğu İstanbul ve Diyarbakır'dan gönderilen zırhlı tugaydan oluşan 2 bin civarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli, 220 civarında Özel Kuvvetler'den oluşan timlerin bile ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığı söylenemez. Rakka'ya göndereceğiniz birliklerin hem dinlenmiş, hem önemli ölçüde hasarlı olan zırhlı araçların yenilenmiş olması da gerekiyor.

BİZ GİDELİM EL BAB'A…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.802 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar