Bölücü örgüte zırh giydiriliyor

Suriye’de oluşturulmak istenen “Güvenli Bölge”de, Türkiye başarıyı örgütün geri çekilmesine odaklamış durumda. Bu geri çekilme işlemi bize sadece taktik avantaj sağlarken örgüte ve ABD’ye stratejik avantaj sağlar.

Örgütün varlığını ortadan kaldıracak bir tabloya odaklanılmış değil.

Güvenli bölge konusunda, Türkiye ve ABD’nin birlikte oluşturduğu “Müşterek Harekat Merkezi” ve bu merkez vasıtasıyla yürütülen faaliyetlerdeki detaylar, niyetler, tarafların da ifadeleriyle gün yüzüne çıkmaya başladı. ABD tarafı özellikle; yerel müttefiki olarak kabul ettiği YPG/PKK terör örgütüne Türkiye tarafından zarar verilmemesi yönünde bir karşı duruş sergiliyor. Buna karşın Türkiye, terör örgütünün güvenli bölgeden geri çekilmesi, mevzilerin imhası ve ağır silahların toplanmasını öne çıkarıyor.

ARA BÖLGE Mİ?

ABD’nin tutum ve uygulamaları, örgütün varlığını ortan kaldırmaktan öte kendi istediği istikamette ve örgüt zarar görmeden sükunet içerisinde hattı oluşturmanın peşinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.802 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar