'Bölgedeki büyük gerginliğin azaltılması için çabalıyoruz'

Türkiye, yabancı ülkelerde en çok temsilciliği bulunan beşinci ülke. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da doğal olarak en çok yurt dışı ziyaretlerini gerçekleştiren bakan.

Hem öyle böyle değil, son 5 yılda 2.5 milyon kilometre yol kat etmiş. Diğer bir ifadeyle dünyanın etrafında 62 tur yapmış ya da üç kez aya gidip dönmüş demektir. Dış politikada bunca gelişme yaşanırken, Çavuşoğlu ve ekibinin kat edeceği daha çok kilometreler var demektir.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pazartesi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Salı günü tabii ki öncelik Libya ve Suriye olmak üzere açıklamalarda bulunacaktı. Çavuşoğlu, “Nasıl olsa Akar askeri konularda daha kapsamlı açıklamalar yapacak” diye askeri konulara girmedi, bir soru üzerine “Libya’ya askeri uzman, danışman, teknisyen, eğitimci gönderildiğini” belirtti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 547 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar