Biri Ziya Hoca, diğeri Necati Hoca

Milli Eğitim, özel okul sahibi Prof.Dr. Ziya Selçuk’a, Sağlık Bakanlığı, hastane sahibi Fahrettin Koca’ya, Turizm, turizm şirketi sahibi Mehmet Nuri Ersoy’a emanet edilmişti. Bakan Ziya Selçuk, eğitim...

Milli Eğitim, özel okul sahibi Prof.Dr. Ziya Selçuk’a, Sağlık Bakanlığı, hastane sahibi Fahrettin Koca’ya, Turizm, turizm şirketi sahibi Mehmet Nuri Ersoy’a emanet edilmişti. Bakan Ziya Selçuk, eğitim dünyası için büyük umut yaratmıştı. Ama, daha ilk günden, Selçuk’un mahkeme kararı olsa bile ilkokullarda andımızı okutmayacağını duyurmuştum. Evet, Danıştay kararına rağmen Selçuk, andımızı yeni öğretim yılında da okutmuyor. Sağlık Bakanı Koca, kurucusu olduğu üniversite için Ankara’da tarihi mekanları bilmem kaç yıllığına kiralıyor. Sırada, Sağlık Bakanlığı’nın başka binalarının da yine Koca’nın üniversitesine geçeceğini söyleyelim. Alanında en doğru adımların Ersoy tarafından atıldığı belirtiliyor.

“Eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakan Milli Eğitim Bakanlığı, dini eğitimi yaygınlaştırmış; laik, bilimsel, kamusal, çağdaş eğitimden hızla uzaklaşılmıştır. Siyasi iktidarın, eğitim sistemimizi bir yandan gericileştirme, öte yandan da tam bir işletme mantığıyla ticarileştirme ve yerelleştirme çalışmalarını hızla sürdürdüğünü ortaya koymuştur.” Bu yorumu da Eğitim İş Sendikası okulların açılışı nedeniyle yaptı. Selçuk dönemini böyle özetledi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, eğitim alanında yaptığı çalışmaları Saygı Öztürk’e anlattı.

BELEDİYE DE BUNU YAPTI

Emekli eğitimci Necati Topaloğlu, Antalya’nın Kemer ilçesinde CHP’den aday olmak istedi. Ancak, genel merkezden vize alamadı. Buna en çok üzülen de CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal oldu. Topaloğlu’nun aday gösterilmesi için gittiğinde, bir genel başkan yardımcısının  “Yine mi siz” sözü çok ağrına gitmişti. Sonuçta, Topaloğlu DSP’den aday oldu, CHP adayına 1.500 oy fark atıp Kemer Belediye Başkanı seçildi.

Belediyeyi, CHP’li başkandan 68 milyon lira borçla devraldı. Borcun 20 milyon lirasını ödedi, 5 ayda 4,5 milyon liralık yatırım yaptı. En fazla 300 kişinin çalıştırılması gereken belediyede biri mimar olmak üzere 869 personel bulunuyordu. En çok ihtiyacı olan mimar-mühendis sayısını hemen 6’ya çıkardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar