Bir bürokratın açığa alınma öyküsü

Suriye’nin Rakka kenti, Osmanlı döneminde devletle ters düşen Türkmen aşiretlerinin sürgüne gönderildiği bir yerdi. Avşarlar, Beydilliler, Bayatlar düzenli aralıklarla Rakka’ya sürgüne gönderildi.

Orada yurt tuttular. Bazı Türkmen aşiretleri de bilinçli bir şekilde uç sınır boylarına yerleştirildi. Bunlardan biri de hac yolunun güvenliğini sağlamakla görevlendirilen Pehlivanlı Türkmen Aşireti idi.
“Pehlivanlı Halep Kolu” denilen aşiretin mensupları Afrin civarında çok büyük bir beylik sürmekteydi. “Zeytin Dalı” harekatının yapıldığı Cinderes ve çevresindeki tüm köyler bu Türkmen aşiretinin özel mülkü ve yaşam alanıydı. İşte o yerlerin tapu kayıtlarında, Mesut Taner Genç’in ismi de bulunuyor. O aşiretin mensubu olan Genç, terörün en azgın döneminde elinde silahla askerle birlikte operasyona çıktı. Şimdi Kahramanmaraş Valiliği Hukuk İşleri Müdürü olan Genç, İçişleri Bakanı tarafından açığa alındı.

NEDEN ALINDI?

Taner Genç, Samsun Valiliği döneminde Erdoğan’ın “Bütün milliyetçilikleri ayaklarımın altına alıyorum” sözlerine sosyal medyada “Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, ayaklar altındadır” eleştirisinde bulunmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar