Bilin bakalım, o paralar kimin kasasında

Görevde bulunduğu dönemde verdiği kararlarla hükümetin tepkisi çeken eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Fethullah Gülen'in talimatıyla kurdurulduğu ifadelerde de yer alan üniversitenin...

Görevde bulunduğu dönemde verdiği kararlarla hükümetin tepkisi çeken eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Fethullah Gülen'in talimatıyla kurdurulduğu ifadelerde de yer alan üniversitenin, kayıp olduğunu öne sürdüğü ve araştırılmazsa 400 milyon liranın üzerinin örtüleceğinden kuşkulu… O yüzden cumhuriyet savcılığına yaptığı suç duyurusunda, ifadesi alınırken sunduğu yeni belgeler olayı daha da farklı boyutlara taşıyor.
Gaye Vakfı'nın mütevelli heyeti başkanlığını AKP'ye yakınlığıyla bilinen iş adamı Fettah Tamince yürütüyor. Bu vakıf Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni kurdu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu kapsamında çıkarılan ilk kararnameyle kapatıldı. Sonra ne olduğuna bakalım.

KAYIP PARALARIN PEŞİNDE…

Üniversitenin açık kalması Antalya'da tepkilere neden olunca kapatılan Gaye Vakfı tekrar açıldı ve mütevelli heyetinde önemli değişiklikler gerçekleştirildi. AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse mütevelli heyetinde kaldı. Köse, pazar günü yapılan AKP Olağanüstü Kongresi'nde AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine yeniden seçildi. Mütevelli heyetine AKP Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik de eklendi.
Çin'de verdiği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğrafla adından söz ettiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Antalya'nın AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de mütevelli heyetine alındı. Önceki hafta ilk toplantısını yapan mütevelli heyetinde AKP ağırlığı dikkat çekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.803 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar