Bıçak sırtındakiler

Bir özdeyişimiz var, “Tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur” diye. Yaklaşan yerel seçimler öncesi bakıyorsunuz yine “sahte seçmen”, öldüğü halde sağ gözüken...

Bir özdeyişimiz var, “Tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur” diye. Yaklaşan yerel seçimler öncesi bakıyorsunuz yine “sahte seçmen”, öldüğü halde sağ gözüken, “yığma seçmen”lerle ilgili haberler eksik olmuyor. Hatırlatalım, öldüğü halde seçmen listesinde sağ gözükenler olduğunu ilk CHP Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen gündeme taşımıştı. İş işten geçmeden, partiler seçim hilelerine karşı hazırlıklı olmalı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyelerine 15 gün önce ulaştırılan, önceki seçimden sonra seçmen kaydırmaları, seçim hileleriyle ilgili olarak CHP Parti Meclisi’ne bilgi sunan ODTÜ’lü bir grup, partiden destek almasa da yine çalışıyor.

KÜÇÜK FARKLARLA 

Yerel seçim sonuçlarının 7 il ve 106 ilçede küçük farklarla sonuçlanacağı hesaplanıyor. Bu durum “Yapay seçmen yer değiştirmelerinin” erken belirlenip yapay seçim sonuçlarının engellenmesini gerekli kılıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takviminde, siyasi partilere, Muhtarlık Bölgesi Askı Listesi (MBAL) ile Sandık Bölgesi Askı Listesi (SBAL) arasındaki farkların belirlenmesi, sahada kontrol edilmesi ve itiraz edilmesi için verilen 33 saatlik sürenin yetmeyeceğini YSK yetkilileri de biliyor.
Geçen seçimlerde MBAL’ın yayınlanması ile SBAL’ın yayınlanması arasındaki zaman diliminde İstanbul’da 242 bin 612, Türkiye genelinde ise 1 milyon 180 binden fazla seçmen yer değiştirdi. Yerel seçimde, daha çok seçmenin yer değiştireceği anlaşılıyor. Çalışmayı yürüten grubun başında bulunan Mehmet Günal Ölçer’e göre, Ankara, Burdur, Bursa, Çanakkale, Kırşehir, Yalova, Zonguldak’ta kazanan ile ikinci arasındaki oransal fark yüzde 3 civarında olacak.
İstanbul’da 15 ilçede kazanan ile ikinci arasındaki sayısal farkın 8 bin 500’den az olacağı hesaplandı. İzmir’de CHP’nin, Kemalpaşa ve Kiraz ilçelerinde İYİ Parti ittifakı ile diğer 28 ilçede ise tek başına yerel seçimleri kazanacağı Parti Meclisi’ne verilen raporda belirtiliyor. Tersi bir sonuç ancak “Yapay Seçmen” hareketleri ile gerçekleştirilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 86 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 550 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar