Belediye başkanı o kavgayı anlattı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz daha önce milletvekilliği yapmıştı. Seçimde AKP, CHP’nin elinden büyükşehiri almakla kalmayıp 20 belediyenin tamamını elde etti. Yılmaz’ın...

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz daha önce milletvekilliği yapmıştı. Seçimde AKP, CHP’nin elinden büyükşehiri almakla kalmayıp 20 belediyenin tamamını elde etti. Yılmaz’ın ve partisinin başarısı, Ordu’da siyasetin dengesini de değiştirdi. TRT’nin Numan Kurtulmuş’a bağlı olduğu dönemde, AKP’li bazı milletvekilleri, eski savcı Zekeriya Öz’ün kaçırılmasında Ordu Belediyesi’ni işaret etti.
Ordu Emniyet Müdürlüğü’ne referandum öncesi Suat Çelik atandı. Bu kişinin atama referansları arasında AKP’den milletvekili olmak isteyip de, listeye alınmayan bazı kişiler bulunuyordu. Çelik, 13 Nisan’da Büyükşehir Belediyesi’nde dinleme cihazı bulunduğu iddiası üzerine belediyenin etrafını sardırdı. Başkanla emniyet müdürü arasında küfürleşmeye varan olay, ilişkileri iyice gerdi. Anlaşılan, herkes elindeki gücü kullanmaya başladı.

KOLTUK KAVGASI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Emniyet müdürünün bana karşı özel gıcıklığı var” diye söze başladı. Aybastı Şenlikleri sırasında yaşanan yumruklu kavgayı sorduğumda şunları söyledi:
“Bakanımız Numan Kurtulmuş Aybastı Perşembe Şenlikleri’ne geldi. Şenlik alanına gittiğimde, inanın 5 polis bir sandalyenin başında nöbet tutuyordu. Ne olduğunu sorduğumda, bu koltukta İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in oturacağını söylediler. Protokolün ilk sırasında 14 koltuk bulunuyordu. Emniyet müdürü protokolde 41. sırada olmasına rağmen kendisine ikinci sırada yer ayrılmıştı. Açıkçası, Numan Bey’in yanında koltuk kavgası bir türlü çözülememişti. O koltuk, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin için ayrılmıştı.
Bakan, vali ve ben şenlik alanında dolaştık. Yerimize geldiğimizde, koltuk kavgası devam ediyordu. Alay komutanı, emniyet müdürünün ön sıraya koydurduğu koltuğu kaldırıp yerine götürttü. Müdür, Kemalettin Yılmaztekin için ayrılan koltuğa oturunca, oraya milletvekilinin oturacağını söyledim. Bunun üzerine bana sinkaflı küfretti. Ben de onun üzerine vurdum. O küfre kim olsa mutlaka karşılığını benim verdiğim gibi verirdi. Ben de gereğini yaptım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 86 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 550 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar