“Behzat Ç.”nin Etimesgut adaylığına böyle karar verildi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta '“Behzat Ç.”nin Etimesgut adaylığına böyle karar verildi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP’de 593 belediye başkan adayı belirlendi. Bir kaçı hariç aday belirlemede sorun yaşanmadı. Sorun gözükenlerin ele alınması geciktiriliyor. Ankara’nın 650 bin nüfuslu, 470 bin seçmenli Etimesgut ilçesinin başkan adaylığında ciddi bir kriz yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önerdiği aday da, aday adaylığı için ilçe başkanlığına başvuranlarda kabul edilmedi. Ünlü tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, canlandırdığı karakterdeki “Behzat Ç.” adıyla Genel Başkan Özgür Özel’in önerisiyle aday yapıldı.

CHP Genel Merkezi’nde Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığının MYK’dan geçtiği öğrenildiğinde, hem Mansur Bey cephesinde, hem de Etimesgut’tan aday olmak için başvuran 11 isim gibi, onların destekçilerinde de hayal kırıklığı yarattı.

MANSUR BEYİN ADAYI

Ankara için aday belirleme çalışması şöyle yapıldı: Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, aday adaylığı için başvuran ya da taraflardan birisinin önerisi üzerine söylenen isimler değerlendirildi. Örneğin Gölbaşı Belediye Başkanlığı için MHP’li eski Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın başvuru yapmamasına rağmen, adaylığı Yavaş tarafından önerildi ve bu öneri kabul edildi.

Etimesgut Belediye Başkan aday adaylığına Sait Atalay, Mehmet Yula, Cemal Emir, Hüsniye Erdoğan, Cahit Kayalar, Köksal Ünal, Onur Öktem, Erkan Özdemir, Fatma Sönmez, Bahri Şaloğlu, Mehtap Sönmez başvurdu.  Genel Başkan Özgür Özel’e 17 Kasım’da ortak imzalı dilekçe sunup “Başkan adayını Etimesgut’umuzu bilen, emek veren CHP Etimesgut ailemizden bir arkadaşımızın belediye başkan adayı olarak belirlenmesini takdirlerinize arz ediyoruz” dediler.

MANSUR BEY, ÖZARSLAN’I ÖNERDİ

Mesut Özarslan, İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyeliği, Ankara İl Kurucu Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin, Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş tarafından kazanılmasından sonra, Özarslan belediyenin önemli şirketlerinden PORTAŞ’ın Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

31 Mart seçiminde, İYİ Parti’nin ayrı bir aday çıkarmak istemesi, CHP ile seçim işbirliğine girmeyeceğini açıklaması üzerine, Mesut Özarslan İYİ Parti’den istifa etti. Mansur Beyin yakın çalışma arkadaşlarından Özarslan’ın aday gösterilmesi halinde İYİ Parti’nin yaklaşık yüzde 15 olan Etimesgut’taki oyların yüzde 12’sini alabileceği değerlendirildi. 2019 seçiminde Cumhur ittifakının MHP’li adayı Enver Demirel 166 bin, CHP adayı Celal Çelik 154 bin oy almıştı. 

ÖZGÜR ÖZEL’İN ADAYI “BEHZAT Ç.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise farklı bir arayıştaydı. Etimesgut için araştırma yaptırdı. Ünlü tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, dizi filmdeki adıyla “Behzat Ç.”nin ilçenin sosyolojik yapısına uygun aday olduğuna karar verdi. Seçimi onunla kazanılabileceğine inandı. Beşikçioğlu ile adaylık konusunda ilk teması il Başkanı Ümit Erkol kurdu.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir ofiste “Behzat Ç.” ile bir araya geldi ve adaylık önerisinde bulundu. “Behzat Ç.” bu konuyu il başkanıyla konuştuğu için fazla şaşırmadı ve Etimesgut ilçesinden başkan adaylığına “Evet” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar