Bay Samuel’den ilginç bir teklif var

Millet işi-gücü bıraktı, gözler ekranda, dövizdeki gelişmeleri izliyor. Türk Lirası, dolar, Euro karşısında değer kaybedince yerli ve yabancılar dolar ve Eurolu dolandırıcılığına...

Millet işi-gücü bıraktı, gözler ekranda, dövizdeki gelişmeleri izliyor. Türk Lirası, dolar, Euro karşısında değer kaybedince yerli ve yabancılar dolar ve Eurolu dolandırıcılığına yöneldi.

Anlaşabilirsek bir dolandırıcı bana sözde yüklü miktarda dolar gönderecek, o parayı fifti-fifti karışacağız. “Bay Samuel” aynı iletiyi listeye aldığı herkese göndermiştir. Artık kime yedirebilirse… Çünkü, Samuel denilen sözde Fildişi Sahili’nden yazdığını söyleyen kişi de büyük olasılıkla Türk vatandaşı. Pazar günü sizi biraz güldürecek dolandırıcılık hikayesine başlayalım.

DOLARLAR BANA GELECEK!

Uyanık Samuel’in Türkçe olarak attığı iletiyi, yani dolandırma yöntemini okuyalım:

“Benim adım Bay Samuel Manu, Batı Afrika’da Abidjan Fildişi Sahili’ndeki büyük bankalardan birinde çalışıyorum. Kazada vefat eden bir müşterimize ait 8.200.000 dolar (Sekiz milyon iki yüz bin dolar) tutarındaki talep edilmemiş parayı transfer etme imkanım var. Hesap yetkilisi, ailesinden bir üyeyi, fonun lehdarı / akrabası olarak sunacak, böylece ülkenizdeki banka hesabınıza para transfer edebilelim.

Senin için yüzde 50 ve benim için yüzde 50’ye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar