Bakın, kıyamet kopmadı

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (11.05.2022)''Bakın, kıyamet kopmadı'' başlıklı yazısı.

Geçici Koruma Altında Tutulan Suriyeli Sığınmacıların kaçının ‘Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı’na alındığını öğrenmek için milletvekilleri üç yıldır soru önergesi veriyor. İçişleri Bakanı, milletvekillerinin sorularına cevap verme gereği duymuyor, “Kanun ve yönetmeliklere göre işlem yapıldığını” yazmakla yetiniyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, sadece belli yayın organlarını davet edip ülkemizdeki Suriyeli, Afganistanlı ve diğer ülkelerden gelenlerle ilgili sayılar verdi. Niçin belli gazeteler? Diğerleri bu ülkenin gazetesi, gazetecisi değil mi? Bu ayrımcılık neden?

YAZIK…YAZIK

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Geçici Koruma Altında Tutulan Suriyeliler ve diğer ülkelerden gelenlerle ilgili sayıları açıkladı. Bunlardan kaçının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alındığını söyledi. Kıyamet mi koptu? Keşke, benzer bilgileri İçişleri Bakanı da soruları üzerine milletvekillerine vermiş olsaydı. Yine kıyamet kopmaz, onca gerginlik de yaşanmazdı.

Açıkça yazayım, ben geçmişte devletimizin verdiği bilgilerin doğru olduğuna hep inanıyordum. Ancak, bugün bağırıp çağıran, önüne gelene hakaret eden, olayları eğip-büken siyasetçiler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar