Bakanların, memurların maaşından THK kesintisi

Orman yangınlarına karşı kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesi, önlemleri yangın başlayınca değil, çok önceden alması gerektiği son olaylarda da ortaya çıktı. Birden çok yerde...

Orman yangınlarına karşı kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesi, önlemleri yangın başlayınca değil, çok önceden alması gerektiği son olaylarda da ortaya çıktı. Birden çok yerde çıkan ya da çıkarılan yangınlara karşı devletimizin hazırlıklı olmadığı anlaşıldı. Orman Genel Müdürlüğü’nün, özellikle CHP’li belediyelerle işbirliği yapmamaya özen gösterdiği de ortaya çıktı.

Devletin yıllardır ihmal ettiği bir kesim, orman köylüleri. Yangınla mücadele geçmişte onların görevleri vardı. Devlet, onların söndürme çalışmalarına zorunlu olarak katılmasına son verdi. Tabii ki zorla çalıştırılması doğru değil. Ama ormandan bu insanların yararlandırılması da ormana sahip çıkması da gerekiyor. İşte bu denge bozulmuş durumda.

SÖZLEŞMEYE UYULMUYOR

Yangın bölgesine araçların ulaşması öyle kolay olmuyor. “Yangın yolları var” diye biliyoruz. Evet, yol diye bir şeyler var ama oradan araçların ilerlemesi bile mümkün değil. Yangının yolun ötesine atlamasını engellemek için yol kenarlarındaki çalıların, otların kesilmesi, biçilmesi gerekirken bunlarla açıkçası ilgilenen bile yok.

Elektrik dağıtım şirketleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar