Bahçeli’nin önerisi ve “Çok gizli” yazı

Halk deyişi vardır. “Kabak tadı verdi” diye. Bugün, üzerinde durulan “Seçim hilesi” değil, seçim öncesini ilgilendiren, üstelik de AKP’li İçişleri Bakanı’na bağlı...

Halk deyişi vardır. “Kabak tadı verdi” diye. Bugün, üzerinde durulan “Seçim hilesi” değil, seçim öncesini ilgilendiren, üstelik de AKP’li İçişleri Bakanı’na bağlı kuruluşların yaptığı işlemlerdir.

Seçimden sonra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “İlçe Belediye Başkanlarını Büyükşehir Belediye Başkanı atasın” önerisinde bulundu. Bu öneri, ilk kez 2004 yılında dönemin Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından gündeme getirilmişti.

HEPSİ “YAPILMALI” DEDİ

Belediyeler Birliği olarak hazırlanan teklif, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara’da tartışıldı ve kabul gördü. Erdoğan başkanlığındaki toplantıda Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile dört büyükşehrin vali, belediye başkanı, Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve üç uzman vardı.

Toplantıya başkanlık yapan Başbakanın sorularına, büyükşehir kanunundaki çarpıklığı anlatmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, “Şehir planını bir tablo gibi kabul edersek; siz hazırlarken arkanızdan birileri fırça ile tabloya müdahale ediyor. Bir tablo aynı anda birkaç ressamın fırçası ile yapılamaz” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, “Davul bizim boynumuzda, tokmak başkalarının elinde” yorumunu yaptı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal da “Başbakan nasıl bakanlarını seçiyorsa, belediye başkanı da seçmeli” değerlendirmesinde bulundu.

SİZ NE DİYORSUNUZ?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar