Aydoğan Paşa’nın veda günü

Onların öyküsü “Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Tümgeneral Aydoğan Aydın vardı. Şırnak'ın Şenoba beldesindeki askeri birlikten 12 arkadaşıyla birlikte helikoptere bindi. Helikopter, havalandıktan 3 dakika sonra...

Onların öyküsü “Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Tümgeneral Aydoğan Aydın vardı. Şırnak'ın Şenoba beldesindeki askeri birlikten 12 arkadaşıyla birlikte helikoptere bindi. Helikopter, havalandıktan 3 dakika sonra düştü. Tümgeneral Aydın ve 12 silah arkadaşı şehit oldu. Türkiye onlar için yandı, onlar için ağladı” diye anlatılmaya başlanacak.
Güneydoğu şehitleri yalnız onlar değil. Sadece geçen yıl, 723 asker, polis ve güvenlik korucusu şehit edildi. Bu yılın ilk 5 ayında 102'si asker, 26'sı polis, 8'i güvenlik korucusu olmak üzere 136 şehidimiz var. Bölücü örgüt, yaz döneminde terörü daha da tırmandırmanın hesabında. Güvenlik güçlerimiz ise yıllar sonra yeniden “ara-bul-yok et” dönemine geçti.

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ

Şırnak bölgesinde operasyonlar aralıksız devam ediyordu. O sabah, Tümgeneral Aydoğan Aydın önce Şırnak Şehitliği'ne gitti. Orada dualar okudu. Mermere kazılmış şehitlerin fotoğrafı onu öylesine duygulandırmıştı ki bazılarına bakıp konuşuyordu. Korumaları onu uzaktan izliyor, ne dediğini de tahmin ediyorlardı. Ayağa kalkmadan önce göz yaşlarını sildi, daha sonra büyük bir üzüntü içinde otomobilinin bulunduğu yere doğru ilerledi.

ERLERE YARDIM ETTİ

Makamına geldiğinde 20 zarf istedi. Cebinden çıkardığı paraları özenle ayırıp zarflara yerleştirdi. Zarfların ağzını kapattı. Bazılarının üzerine kurşun kalemle askerlerinin isimlerini yazdı. Onlara biraz daha fazla miktarda para koymuştu. Komutan, isimlerini yazdıklarının dışındaki maddi durumu iyi olmayan askerlere zarfların verilmesini istedi. Bir isteği de kendisinin verdiğinin söylenmemesiydi.
Her zaman yanında olan koruması da komutanıyla beraber helikoptere binecekti. O an yine bir ilginç durum yaşandı. Komutan o askere, “Sen çok yoruldun. Bugün istirahat et. Başka bir arkadaşınız gelsin” dedi. Öyle de yaptılar. Komutan, helikopterle oradan ayrıldığı saatte, zarfları dağıtmakla görevli asker de, Aydoğan Paşa'nın hayrını yerine getirmeye başlamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar