Asker B planına geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Her an Suriye’de Fırat’ın doğusuna harekat yapabiliriz” diyordu. Erdoğan hemen her konuşmasında aynı şeyleri tekrarladığı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Her an Suriye’de Fırat’ın doğusuna harekat yapabiliriz” diyordu. Erdoğan hemen her konuşmasında aynı şeyleri tekrarladığı için böyle bir harekat yapılacağına olan inanç da kayboluyordu. Son olarak ABD Başkanı’yla yapılan görüşmelerde, Türkiye kararlı tutumunu ortaya koydu.

ABD yapacağını yaptı. Yeni nesil silahlarla, zırhlı araçlara karşı kullanılacak mühimmatla teröristleri donatmakla kalmadı, onların eğitimlerini verdi. Türkiye’ye karşı iki yüzlü politika izleyen ABD, bakıyorsunuz bir gün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeliyle devriye atarken, ertesi gün PKK’lılarla beraber dolaşıyor. Teröristleri Türkiye’ye karşı donattı, eğitti ve şimdi de “Ben çekiliyorum” diyor.

ABD YİNE DESTEKLEYECEK

Hatırlayınız ABD Başkanı daha önce de “Suriye’den çekiliyoruz” açıklaması yapmıştı. Bu köşeden, ABD’nin çekilmeyeceğini duyurmuştuk. Evet, bu kez de çekilmiyor, sadece gözlem noktalarında bulunan, PKK’lılarla birlikte devriyeye çıkan askerlerini 21 ana üs de topluyor. Ancak, bu YPG/PKK’lılara yardım etmeyeceği anlamına gelmesin. Onca silahı, mühimmatı, eğitimi boşa vermedi.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına göre, terör örgütüne 30 bin TIR dolusu silah-mühimmat, askeri malzeme yardımında bulunan ABD, bunların Türkiye’nin eline geçmesini istemez. Örgüte lojistik destek veren ABD’nin teröristlere istihbarat ve elektronik harp desteğinde bulunacağından emin olabilirsiniz. ABD’nin yer altında kurduğu yapılar var. Onlar üzerinden harekatı arka planda destekleyecektir.

Suriye topraklarında Fırat’ın doğusuna yapılacak harekat, El-Bab ve Afrin harekatlarından da farklı olacak. Fırat’ın doğusu Afrin bölgesi gibi dağlık değil, düz bir arazi. Teröristlerin direnme ve tutunma yeri bu yüzden daha çok ilçe, köy ve mezralar olacak. Ele geçmemek için de gerektiğinde kıyafet değiştirip halkın içine karışacaklar. Tüm güçlerini verseler bile teröristlerin, Afrin’de dayandıkları kadar bile dayanamayacakları değerlendiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar