Anılar döküldü

Kemal Önal; kaymakamlık, vali yardımcılığı, valilik, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kritik görevlerde bulundu. Yaş haddinden emekliye ayrıldığında geride 47 yıl 7 ay 15 günlük devlet hizmeti...

Kemal Önal; kaymakamlık, vali yardımcılığı, valilik, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kritik görevlerde bulundu. Yaş haddinden emekliye ayrıldığında geride 47 yıl 7 ay 15 günlük devlet hizmeti anılarla birlikte kalmıştı. Son dönemlerde anı kitapları giderek artıyor. Türk basınının içinde bulunduğu durum artık anılara sığınılarak anlatılıyor.

Kemal Önal’ın, Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde üzücü olaylar da yaşandı. Eli silahlı avukat Alparslan Aslan, 17 Mayıs 2006’da Danıştay’a girip toplantı halindeki üyelerin üzerine kurşun yağdırdığında, Önal da en yakın arkadaşı Yücel Özbilgin’i kaybetmişti. Önal, olay yerine geldiğinde Özbilgin’in Danışytay üyeliğine atandığında kendisine söylediği “Artık burada, emekli oluncaya kadar güven içinde ve huzurlu bir şekilde yaşayacağım inşallah” demesini anımsadı.

BAŞARIYLA YAPILDI AMA…

Belçika Emniyet Genel Müdürü, Önal’ın davetlisi olarak ülkemize gelmişti. Özel Harekat polisleri, genel müdüre kurtarma operasyonu senaryosu hazırlamışlardı. Burada, Türk polisinin imkan ve kabiliyeti gösterilecekti. İnşaat halindeki bir binayı teröristler basmış, içindekileri rehin almışlardı. Polisler, hazırlıkla yapmış operasyon için genel müdürlerin gelmesini bekliyordu. Beklenenler geldi. Operasyonu yönetecek amir özel kıyafetleri içinde önlerine geldi, selamını verdi. Önal, “Başlayın” dedi.

Mevzilerinde gizlenmiş olan timler çok seri ve başarılı hareketlerle değişik yönlerden ve değişik şekillerde binaya girmeye çalıştı. Sis bombaları, içeriden gelen karşılıklı ateş sesleri, bombalar, ip merdivenler, kancalar, bağırışlar. Operasyon üç dört dakika ya sürdü ya sürmedi. Rehineler kurtarıldı. Teröristlerin bir kısmı canlı, bir kısmı ölü, bir kısmı da yaralı olarak ele geçirildi. Sisler dağıldı. Operasyon ekibi ve yetkililer mutlu ve gururluydu.

NEDEN UYARILMADI?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar