Adalarımızda egemenlik ve bayrak gösterisi yapıyorlar

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (03.05.2022)''Adalarımızda egemenlik ve bayrak gösterisi yapıyorlar'' başlıklı yazısı.

Yunanistan, İzmir, Aydın, Muğla il sınırlarımızda bulunan 20 ada ve iki kayalığı AKP döneminde  işgal etti. Bu adalara, hava sahamızı, kara sularımızı ihlal ederek gelip gidiyorlar. Egemenlik ve bayrak gösterisi yapıyorlar. Bazen Cumhurbaşkanı, bazen başbakan, bazen genelkurmay başkanının bu adalara çıkıp Yunan bayrağı önünde askerlerle, yerleştirdikleri vatandaşlarla görüntüleri Yunan sitelerinde yayımlanıyor.

Lozan Antlaşmasına göre silahsız, askersiz olması gereken adalarda ağır silahlar, binlerce asker bulunduruluyor.  Savaş gemileri yanaşıyor, adalara asker çıkarılıyor, tatbikatlar yapılıyor. Türkiye’nin bu yöndeki şikayetleri hep kulak arkası ediliyor.

MİSLİYLE KARŞILIK

Yunanistan, adaları işgal etmekle, Lozan Antlaşması’nı delmekle kalmıyor. Karasuları 6 mil olmasına rağmen, hava sahalarının 10 mil olduğunu öne sürüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ama Yunanistan “Ben yaptım oldu” anlayışıyla hareket ediyor. O yüzden, sanki kendi hava sahasıymış gibi hava sahamızı sürekli ihlal ediyor. Bu yüzden havada Türk ve Yunan pilotları arasında kıyasıya bir mücadele sürüyor.

Yunanistan, adalarımızın hava sahasını, kendisine ait hava...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 189 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar