Acı tablonun sorumlusu...

İstanbul ve Antalya’da üç aile siyanürle toplu ölümü seçti. Toplum, olumlu ve olumsuz örneklerden etkilenir. İlk siyanürlü ölümün arkasından yenilerinin gelmeleri, kafasında intihar...

İstanbul ve Antalya’da üç aile siyanürle toplu ölümü seçti. Toplum, olumlu ve olumsuz örneklerden etkilenir. İlk siyanürlü ölümün arkasından yenilerinin gelmeleri, kafasında intihar düşüncesi olanları siyanürle hayatlarına son vermeye yöneltti.

Siyanüre bu kadar kolay ulaşılmamalıydı. Nitekim, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, 26 Haziran’da TBMM Başkanlığı’na sunduğu yasa teklifinde siyanür başta olmak üzere insan sağlığına zarar veren her türlü kimyasal maddenin internetten satışının yasaklanmasını öngörüyordu. Ancak, bu teklif dikkate alınmadı.

YÜREK YAKAN TABLO

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2002-2018 yılları arası verilerine göre 50 bin 378 kişi intihar etti. Gözünüzün önüne nüfusu 50 bin olan il ve ilçeleri getirin. Bu kadar insanın hayatına son vermesinin altında önemli sorunlar yatıyor demektir. İntihar gerekçelerine bakıldığında geçim sıkıntısı, ticari başarısızlık da iki ve üçüncü sıralarda yer alıyor.

Böyle bir tablo, toplumun ruh sağlığının yerinde olmadığını da gösteriyor. Peki bunun için çözüm üretiliyor mu? Sağlık Bakanı, sağlıktan çok kurucusu olduğu üniversiteye kamu binalarını kiralamaya öncelik veriyor. O yüzden Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda adım atacağı yok. Bir milletvekili ruh sağlığı konusunda kanun teklifi verirse, bakanlık “Biz zaten bu konuda bir çalışma yürütüyoruz” deyip teklifin kanunlaşmasının da önünü kesiyor.

ARTIŞA DİKKAT!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.802 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar