ABD’nin yeni paralı silahlı gücü

Bölücü terör örgütüne karşı Türkiye 40 yıldır mücadele verirken, bu örgüt yabancı ülkelerin verdiği destekle varlığını sürdürüyor. Ülkemizdeki gücü...

Bölücü terör örgütüne karşı Türkiye 40 yıldır mücadele verirken, bu örgüt yabancı ülkelerin verdiği destekle varlığını sürdürüyor. Ülkemizdeki gücü önemli ölçüde kırılan PKK’nın bittiği söylenemez. Ülkemiz topraklarında örgütün dağ kadrosunda bulunanların sayısını İçişleri Bakanı 600 kişi olarak açıklıyor. Terör örgütüne Türkiye’de katılım çok azaldı ama Irak ve Suriye’de örgüte önemli ölçüde katılım olduğu da biliniyor.

Suriye’de 30 bin TIR dolusu silah, mühimmat verilen teröristlerin birden yok olacağını düşünemezsiniz. Terör örgütünün Suriye ve Irak’ın kuzeyinde önemli güce sahip olduğu da biliniyor. IŞİD lideri Bağdadi Suriye’de öldürüldü. Ancak, PKK’nın merkez komitesinde yer alanların bazıları, örgütün kurulduğu 1978’den beri Türkiye’ye karşı mücadele ediyor. Yerleri biliniyor ama bunlar yakalanmıyor ya da etkisiz hale getirilemiyor.

NEREDE KONUMLANDIRILACAK?

Onlar yetmiyormuş gibi ABD’nin “General” olarak kabul ettiği “Kobani” kod adlı terörist öne çıkarılıyor. Bu köşenin okurlarına, ABD’nin PKK’nın mevcut kadrosunu gözden çıkardığını açıklamıştık. ABD, kendine daha bağımlı bir yapı oluşturmanın peşinde.

YPG/PKK’nın dört ayrı eksende konumlanacağı anlaşılıyor. Güvenli bölgede coğrafi kontrolü kaybeden örgütün varlığını sürdürebilmesi için destekler sürecektir. Çünkü, hesap başka. Örgütün nerede konumlanacağını sıralayalım:

1- Sözde gerilla grubuna dahil olan teröristlerin bir kısmı, orta Fırat vadisi-Deyrizor sahasına yerleştirilecek. Burada bulunan Arap aşiretlerle birlikte yeniden düzenlenecek. Bir kısmı da Irak’taki “tartışmalı bölgeler” hattına aktarılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar