8 kurşun

Ankara-Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı’nda da 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesinde ilginç saatler yaşanıyordu. Korgeneral Zekai Aksakallı’nın emriyle, Astsubay Ömer...

Ankara-Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı’nda da 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesinde ilginç saatler yaşanıyordu. Korgeneral Zekai Aksakallı’nın emriyle, Astsubay Ömer Halisdemir, Tuğgeneral Semih Terzi’yi iki kurşunla öldürdü. Kendisi de 8 kurşunla şehit edildi. Halisdemir’in yerde yaralı yatarken sıkılan iki kurşunla öldürüldüğü iddia edildi.
Semih Terzi komutasındaki askerlerden biri de Üsteğmen Mihrali Atmaca’ydı. Karargahı “darbecilerin elinden kurtarmak” için geldiğini sanıyordu. Kendisine tim komutanından gelen emir üzerine, gerçek darbecileri yakalamak için harekete geçti. Harekat Başkanı Albay Ümit Bak, Yarbay Mehmet Ali Çevik’i yakaladı. 12 Eylül’e ertelenen 18 sanıklı Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili davada, kilit isim Mihrali Atmaca’nın avukatına cezaevinden gönderdiği mektupta yeni öğrendiğimiz bilgiler var.

KİM ŞEHİT ETTİ?

Astsubay Ömer Halisdemir 8 kurşunla şehit edilmişti ama bunun ikisinin yaralı olarak yerde yatarken sıkıldığı öne sürülüyor. Atmaca’nın, avukatına gönderdiği mektuptan okuyalım:
“Hedef gözetmeden, nişan almadan, karanlıkta hiçbir şey görmeden, askeri kontrol maksatlı uygulama niteliğinde gelişi güzel ateş ettim. Otopsi raporuna bakıldığında; şehit, beton zemin üzerinde ve ben ayakucu istikametindeyim. Beton zemin sert zemin olduğundan yuvarlak, oval uçlu olan 9 mm mermisi normal şartlar altında ya betondan sekmesi ya da betona saplanması gerekir. Fiziksel, bilimsel olarak bu seçeneklerden başka bir şey olamaz. Otopsi raporunda sırtından giren 9 mm’lik ateşli silah yarası yok.
Kaldı ki denk gelmiş olsa dahi akan kan olmadığı, çok az olduğu için hain tabur komutanının şehidi vurmasından 10 dakika sonra gerçekleştiği için akacak kan kalmadığı yani ilk düştüğü toprak zemindeyken yani önceden akmış olduğundan da nabzının atma ihtimalinin de imkansız olduğu ortaya çıkıyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 535 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar