5 erkek için 15 kadın getirildi

Üç bakanın, çocuklarının adının karıştığı yolsuzluk, rüşvet, karapara soruşturması için “yüzyılın olayı” deniliyordu. Sonuç: Soruşturmayı...

Üç bakanın, çocuklarının adının karıştığı yolsuzluk, rüşvet, karapara soruşturması için “yüzyılın olayı” deniliyordu. Sonuç: Soruşturmayı yürüten savcı meslekten çıkarıldı, operasyonu yapan polis müdürleri tutuklandı, 53 şüpheli hakkında da 16 Ekim 2014 tarihinde “kovuşturmaya yer olmadığı”na ilişkin karar verildi.
Dosya ülkemizde kapandı ama Rıza Sarraf 19 Mart 2016 tarihinde ABD'ye gittiğinde tutuklandı. Sarraf tutuklanmadan önce 6 kez ABD'ye giden Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Sarraf'ın tutuklanmasından sonra ABD'ye ilk gidişinde tutuklandı. Oysa hem Sarraf hem de Atilla hakkında ülkemizde “takipsizlik kararı” verilmişti.

DUBAİ'DEN O MİSAFİRLER GELDİ

İran'ın, Türkiye'deki rezervlerinin, sahte transit gıda-ilaç ticaretiyle çıkarılması işlemlerinde kullanılmak üzere Dubai Gümrüğü'ne ait sahte mühürler bile kullanıldığı TBMM'de bulunan soruşturma dosyasında yer alıyordu. İşlerin rahat yürütülebilmesi için Dubai emniyet ve gümrük yetkililerinin (isimleri dosyada yer alıyor) karşılanması için Sarraf ile R.B arasında şu konuşma geçiyor:
– Rıza Sarraf: Akşam 5'te havalimanında ol. Çok protokol. Dubai'nin polis başkanı falan geliyor. Emirates'le saat akşam 5.40'ta.
– R.B: Kapıda karşılaman lazım. Ayarlarım abi.
– Rıza Sarraf: Aman geciktirilecek bir şey değil.
Gerçekten “çok protokol” denilen kişiler Rıza Sarraf tarafından Atatürk Havalimanı'nda karşılanıyor. Üç bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu'nda CHP'li üye Erdal Aksünger bilinmeyen birçok konuyu gündeme getirmişti. 130 bin sayfalık TBMM Soruşturma dosyasından ilginç bir ayrıntıyı da aktaralım.
Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nden, 16 Şubat 2013 tarihinde saat 17.00-18.00 arası Dış Hatlar pasaport noktası 21-32 no.lu güvenlik kamerası görüntüleri istendi. İnceleme sonucu Rıza Sarraf'ın Dubai'den gelen şahısları karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na giriş yaptığı görüldü. Rıza Sarraf'ın misafiri olarak Dubai'den gelen üst düzey bürokratlar, Rıza Sarraf'ın Dubai faaliyetlerinde kendisine kolaylık, yardım sağlayacak görev ve pozisyonda olan kişiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 182 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar