3 parti darbeyi aydınlatmaya çalışıyor, iktidar engelliyor!

Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'la ilgili, “Kontrollü darbe” iddiasının arkasında durdu. “Darbe girişiminden Cumhurbaşkanı'nın, Genelkurmay Başkanı'nın ve MİT Müsteşarı'nın haberi...

Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'la ilgili, “Kontrollü darbe” iddiasının arkasında durdu. “Darbe girişiminden Cumhurbaşkanı'nın, Genelkurmay Başkanı'nın ve MİT Müsteşarı'nın haberi var ama Başbakan'a haber vermiyorlar. Neden? Çünkü darbe girişiminin ayrıntılarının ortaya çıkmasını istemiyorlar” suçlamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı dün Kahramanmaraş'taydı. İki şehit ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Sonra salon toplantıları başladı. Bu toplantılar sadece CHP'lilerin geldiği toplantı değil, bazı siyasi partilerin, il yöneticilerinin ve parti üyelerinin de bulunduğu toplantılardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de, Kılıçdaroğlu'nun yanındaydı. Partinin Kahramanmaraş adayı eski RTÜK Üyesi Ali Öztunç, tüm baskılara rağmen muhtarların da toplantıya geldiğini anlatıyordu. Kılıçdaroğlu, son dönemde gündeme getirdiği “kontrollü darbe” iddiasını, yeni sorularla ve bazı belgelerin tarih ve sayısını vererek sürdürdü. Kılıçdaroğlu, uçakta soruları şöyle yanıtladı:

AÇIĞA ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR

15 Temmuz darbe girişiminin araştırılmasıyla ilgili Meclis'te komisyon kuruldu. Bu komisyon darbenin ayrıntılarının ortaya çıkmasına engel oldu. İki kritik isim olan Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'nı TBMM'ye getirmediler. Hükümet bunu istemedi. Parlamento'nun 15 Temmuz darbe girişimini araştırması kadar daha önemli ve doğal ne olabilir? Hükümet kendi emrindeki iki kilit ismin darbe komisyonuna gidip açıklama yapmasını engelledi. İstemedi. Neden? Darbenin ayrıntılarının ortaya çıkmasını neden istemedi? Cumhurbaşkanı bunun üzerine niçin gitmedi? Darbeden biz de şikayetçiyiz. Kimler nerede oturup planlar, programlar hazırladılar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar