29 suç, 10 arama kaydı olan lider!

Organize suç örgütleri öyle güçlenmişler ki uluslararası düzeyde çalışıyorlar.

Organize suç örgütleri öyle güçlenmişler ki uluslararası düzeyde çalışıyorlar. Faaliyet gösterdikleri ülkelerde yalnız Türk vatandaşları değil, çetelerinde yabancı ülke vatandaşları da bulunuyor. Bu organizasyonlar bulundukları ülkelere göre farklılık da gösteriyor. En çok iş birliği uyuşturucu madde kaçakçılığı ve bunların o ülke içinde dağıtımının yapılması. Örneğin son 11 ayda Türkiye bağlantılı uluslararası operasyonlarda 15 çete çökertildi.

“Çökertildi” denilince bu çetenin tamamen bitirildiğini düşünmeyin. O çetenin yerini bir başka çete dolduruyor. Cezaevinden çıkan çete bağlantılı kişiler aynı işleri sürdürüyor. Dahası, liderleri çetesini cezaevinden yönetiyor. Avukatları ve görüş izni verilen kişilerden dışarıdaki durumla ilgili bilgiler geliyor, örgütün başındaki kişi yapılması gerekenleri, kime “selamının söyleneceğini” onlar aracılığıyla iletiyor. Üstelik kendisine dönük suçlamalardan da kurtuluyor. Çünkü cezaevinde olduğu için örgütü yönettiğine ilişkin kanıtta ortaya konulamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Darbe soruşturmalarının sonucu ve görüşülmeyen rapor 17 Temmuz 2024 | 2.705 Okunma Kılıçdaroğlu: Şimdi bunlar yapılmalı 16 Temmuz 2024 | 4.822 Okunma “Adnan Hoca” 8 bin 658 yıl hapis cezasının kaç yılını yatacak? 12 Temmuz 2024 | 2.799 Okunma Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar gazileri askeri kampa almadılar! 10 Temmuz 2024 | 2.746 Okunma Cezaevinde olanlara inanamayacaksınız 09 Temmuz 2024 | 2.316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar