Harekatın perde arkasında neler var?

Menbiç yol haritasının, sıkıntılı bir süreç sonrasında Türkiye’nin baskısıyla yıl sonuna kadar tamamlanacağı gündemdeyken, birden bire ABD’nin; gözlem noktaları...

Menbiç yol haritasının, sıkıntılı bir süreç sonrasında Türkiye’nin baskısıyla yıl sonuna kadar tamamlanacağı gündemdeyken, birden bire ABD’nin; gözlem noktaları kurulacağını, 40 bin civarında PYD/PKK unsurunun eğitileceğini gündeme taşıması, Türkiye’nin sabrını zorlamaktan başka bir anlam taşımıyor. ABD’nin, sınırımıza yerleştirilen teröristlere hem havadan, hem de karadan daha uzun süre kalkan görevi yapacağı anlaşılıyor.
Kalıcı olduğunun işaretleri ortaya çıkıyor. ABD, bölgede 20’den fazla askeri üs-tesis oluşturdu. Bu üslerle birlikte radar sistemlerini, hava vasıtalarını ve hava savunma sistemlerini kullanabilecek altyapısını da oluşturdu. Tüm bunlar, oyalama taktikleriyle zaman kazanmak ilkesi üzerinden sürdürülüyor.

AÇIKLAMANIN ANLAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna “Birkaç gün içinde harekatın başlayacağını” açıkladı. Bu alışılagelmiş bir açıklama değil. Teröristlerin önlem almalarından başka işe yaramaz. Bu açıklamanın ne anlama geldiğini Genelkurmay Başkanlığı İç Güvenlik Dairesi eski Şube Müdürü emekli Kurmay Albay Ünal Atabay şöyle anlattı:
– ABD askerleriyle karşılaşmamak adına gerekli önlemleri almalarına fırsat tanındı.
– ABD’ye, diplomatik yolların açık olduğu bir kez daha duyuruldu.
– Harekatın uluslararası meşruiyetinin daha fazla pekiştirilmesi için açıklama yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 458 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 234 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 163 Okunma Bu fırsat kaçarsa Türkiye’ye yazık olur! 06 Mart 2024 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar