"Memleketin Yozgat’ta 230 fabrika kapandı"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, memleketimiz Yozgat’a gitti, il yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle konuştu, Yozgat’ın kalkındırılması için neler yapılması...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, memleketimiz Yozgat’a gitti, il yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle konuştu, Yozgat’ın kalkındırılması için neler yapılması gerektiği üzerinde durdu. İşsizlik nedeniyle Yozgat, sürekli göç veren illerimizden biri. Bazı yerel yöneticilerin çabaları, Yozgat’ı kalkındırmaya yetmiyor.
Yozgat ziyaretinden sonra Oktay, gazeteciler arasında bir ayrım yapmadan onları Cumhurbaşkanlığı sarayına davet etti. Yozgatlı 28 meslektaşımız sarayı gördü, sarayda ikram edilen yemekleri yedi. Çay, kahve eşliğinde gazeteciler ilin sorunlarını anlatmaya çalıştı. Onlara göre de bir numaralı sorun işsizlikti.  O sohbet tam 3 saat sürdü.

GERÇEKLER SÖYLENMİYOR

Fuat Oktay’ın, Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ndeki bir otelde sivil toplum kuruluşları, meslek odaları temsilcileri, işadamlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, “Biz geçmişi tartışmayacağız. Geçmişi kapatacağız. Önümüze bakacağız. Tutarlı projelerle Yozgat için ne gerekiyorsa yapacağız. Sorunlar ortaya konulacak, el ele vererek bu işi çözeceğiz. Geçmişle tartışırsak geleceği yakalayamayız. 2023’e kadar Yozgat’ın nüfusunu nasıl iki katına çıkaracağımıza bakacağız” dedi.
Sorgun’da köy ve mahalle muhtarları derneği, ziraat odası, sanayi ve ticaret odası, taşıyıcılar kooperatifi, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı konuştu. Neredeyse “Allah razı olsun. Hiçbir sorunumuz yok” dediler. Fuat Oktay dayanamadı, “Madem sorunlarımız yok, neden bu kadar göç veriyoruz?” deme gereğini duydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 577 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 459 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 235 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar