13 ilimiz daha gitti!

Bakıyorsunuz Kuzey Irak Kürt yönetiminin resmi dairelerindeki haritada, ülkemizin 23 ili “Kürdistan” olarak yer alıyor. Suriye haritalarında Hatay ilimiz Suriye sınırları içinde gösteriliyor. Kuzey Irak’ta...

Bakıyorsunuz Kuzey Irak Kürt yönetiminin resmi dairelerindeki haritada, ülkemizin 23 ili “Kürdistan” olarak yer alıyor. Suriye haritalarında Hatay ilimiz Suriye sınırları içinde gösteriliyor. Kuzey Irak’ta yetkililerimiz bu haritanın bulunduğu odalarda toplantılara katılıyor. Suriye’de buna biraz daha dikkat ediliyordu. En azından toplantı salonunda bulunan haritanın üzeri bezle kapatılıyor, bazen de odadan geçici olarak kaldırılıyordu. Ermeniler de haritalarında, çok sayıda ilimizi kendi toprakları olarak gösteriyor.
Bunlar yetmezmiş gibi son dönemlerde Yunanistan da 13 ilimizi Pontus Rum Devleti sınırları içinde gösteriyor. Yapıldığı öne sürülen soykırımın tanınması için çaba gösteriyor. Bu amaçla hükümet yetkililerinin de katıldığı toplantılar düzenleniyor.

TÜRK ARACINA SALDIRI  

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, 22 Mayıs 2016’da Atina’nın Monastiraki Meydanı’nda düzenlediği geniş katılımlı toplantıda Türkiye’yi sözde Pontus Rum soykırımı ve sözde Ermeni soykırımı yapmakla suçlamıştı. Aynı bakan 18 Mayıs 2017’de basına yaptığı açıklamada da Atatürk’ün sözde Pontus Rum soykırımını planladığını iddia ederek Atatürk’e iftira attı.
Kammenos’un küstahça yaptığı suçlamalara kuvvetli bir tepki gösterilmediğini Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım ısrarla gündeme getiriyor. Çünkü, sert tepki gösterilmemesinin sonucu Yunanistan yeni planlarını da uygulamaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 458 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 234 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 163 Okunma Bu fırsat kaçarsa Türkiye’ye yazık olur! 06 Mart 2024 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar