Nükleer için ağaç kesimi başladı

Türkiye’nin en kuzey ucu olan Sinop İnceburun’da, halkın tüm çabalarına rağmen nükleer santralin ayak sesleri koca bir ormanı yok etti. Belediye Başkanı Baki Ergül, “Patlama olursa az insan ölsün diye Sinop...

Türkiye’nin en kuzey ucu olan Sinop İnceburun’da, halkın tüm çabalarına rağmen nükleer santralin ayak sesleri koca bir ormanı yok etti. Belediye Başkanı Baki Ergül, “Patlama olursa az insan ölsün diye Sinop seçildi” dedi.

Türkiye’de, trafik sinyalizasyon lambalarının bulunmadığı, buna rağmen trafiğin tıkır tıkır işlediği, yayaların yola korkusuzca adım attığı Sinop için “Güneşin denizde doğup, denizde battığı tek il” de denir. Musluk suyunu gönül rahatlığıyla içer, gezi tekneleri tarihi cezaevinin önünden geçerken mutlaka “Aldırma gönül aldırma” türküsünü çalar, sahile yanaşacağı zaman da “İzmir marşı” hep birlikte söylenir. Sinoplular memleketleri için “Mutlu insanlar şehri” diyor.

Sinop önümüzdeki dönemin her halde en sorunlu kenti olacak. Bunun sesleri, Türkiye’nin en Kuzey ucu olan İnceburun’dan geldi. Ormanlar yok ediliyor. Yurtdışında gelen ekipler zaman zaman karavanlarda çalışıyor. O cennet yöreye nükleer santral yapılması için çalışmalar yürütülüyor. Sinop il merkezine 14 kilometre uzaklıkta kurulması planlanan nükleer santralin orman talanıyla başlayan görüntüleri gerçekten yürek yakıyor. Karada bunlar yaşanırken, Karadeniz’in balığı da bitiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar