Dikkat edin zehirliyorlar!

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin “Afrin Harekatı” devam ederken, siyasette ittifaklar, Seçim Yasası'nda değişiklik çalışması sürerken, tarım, hayvancılık yazmak da ne oluyor? Biliyorum konunun...

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin “Afrin Harekatı” devam ederken, siyasette ittifaklar, Seçim Yasası'nda değişiklik çalışması sürerken, tarım, hayvancılık yazmak da ne oluyor? Biliyorum konunun uzmanları da “Tarım, hayvancılık bitme noktasına geldi” denildiği zaman bu sözler açıkçası pek önemsenmiyordu. Son olarak şeker fabrikalarının da özelleştirilmesine ilişkin kararla birlikte insan sağlığına etkileri de gündeme geldi.

Yılların siyasetçisi eski milletvekili Yılmaz Hastürk, telefon edip büromuza gelmek istediği zaman konuşacağı konular tabii ki siyaset olacaktır. Yanıldım. Çünkü, Hastürk'ün ilk sözü, “Memlekette tarım bitiyor” oldu. Hastürk'le konuşurken, Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı Başkanı, eski politikacı Erol Tuncer aradı. “23 yıldır vakfımız seçim sistemleriyle uğraşır. Sistem değişiklikleri de şu anda gündemde. Ama öyle bir noktaya geldik ki ülkede tarım bitiyor. O yüzden, ilk kez konumuzun dışına çıktık ve Yenimahalle Belediyesi ile birlikte ‘Tarımda Neler Oluyor?' konulu panel düzenlemeye karar verdik” dedi.

TARIMDA NELER OLUYOR?

Konu önemli ama çiftçi, üretici yeterince sesini duyuramıyor. Bağlı oldukları odalar ise gelişmeler karşısında sessiz kalmayı ya da eleştirilerini alt düzeyde sürdürmeyi tercih ediyor. Yani, açık-seçik konuşan yok.

Yılmaz Hastürk, milletvekilliğinden önce Ziraat Mühendisleri Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Yani tarımın içinde olan birisiydi. Son yıllarda hepimiz “hormonlu”, “GDO”lu ürünleri duymuşuzdur ama bu noktaya nasıl geldiğimizin üzerinde durulmamıştır. Yılmaz Hastürk, onlardan bazılarını sıraladı:

– Tarımda kullanılan zirai ilaçları kontrolle görevli Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüleri kapatıldı. Teknik ziraat müdürlüklerine hayvan sağlığıyla ilgili çalışma yapan veteriner müdürlükleri ilave edildi. Kadrosu genişlemesine rağmen etkinlikleri hem mesleki hem de siyasi çekişmeler nedeniyle azaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.802 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar