7 işçinin öldüğü ocak kaçak değilmiş, ihaleye çıkarılmış

Şırnak’tan ya şehit ya teröristlerin eylemleri ya da kömür ocaklarında meydana gelen göçükler sonucu maden işçilerinin hayatlarını kaybettiklerine ilişkin haberler gelir. Sınır ötesinden şehit...

Şırnak’tan ya şehit ya teröristlerin eylemleri ya da kömür ocaklarında meydana gelen göçükler sonucu maden işçilerinin hayatlarını kaybettiklerine ilişkin haberler gelir. Sınır ötesinden şehit haberinin geldiği gün Şırnak kömür ocağından da 7 işçinin göçük altında kalıp öldüğü haberi ulaştı.

Hemen açıklamalar yapıldı. “Bu kömür ocağı kaçak işletiliyordu” diye. Peki, kaçak işletiliyorsa siz buna niçin seyirci kalıyorsunuz. Göreviniz kaçak işletmeyi de önlemek olduğuna göre görevini yerine getirmeyenler var, görevini ihmal edenler var.

Kamu görevlilerine gerçek dışı açıklama yapmak yakışmıyor. 7 işçimizin ölümünden sonra da gerçek dışı bilgiler verilmeye başlandığını belgelere ulaştığımızda daha iyi anlıyoruz. Siz değil misiniz, bu kömür ocağını ihaleye çıkaran? Yoksa, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğü’nün haberi yokken mi 11 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete’de kömür ocağının ihale ilanı yayımlandı? Kaçak olan bir maden ihaleye çıkarılamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar