İstihbarat raporu: 1.250 TIR dolusu malzeme gitti

Bölücü terör örgütü PKK, ülkemizde “riski az eylem” yapıyor. Küçük gruplar halinde dolaşıyor. Güvenlik güçleriyle çatışmaya girmekten kaçınıyor. Tüm bunlara...

Bölücü terör örgütü PKK, ülkemizde “riski az eylem” yapıyor. Küçük gruplar halinde dolaşıyor. Güvenlik güçleriyle çatışmaya girmekten kaçınıyor. Tüm bunlara rağmen sadece geçen hafta 61 terörist öldürüldü. İşte terör örgütüne darbe indirildikçe, bu örgüte dış destekler de artıyor.
Örgütün Suriye uzantısı olan YPG’ye, ABD tarafından inanılmaz ölçüde silah, mühimmat, araç-gereç desteği veriliyor. İstihbarat birimleri, bugüne kadar 1.250 TIR dolusu malzemenin Suriye’ye gönderildiğini, bunların kullanımıyla ilgili olarak teröristlere eğitim desteğinde de bulunulduğunu belirtti. Her ne kadar ABD makamları “Biz bunları geri alacağız” dese de, bunun inandırıcı olmayacağını güvenlik birimlerinin yetkilileri de çok iyi biliyor.

ÇÜNKÜ YAKALANIYOR

ABD’nin verdiği mühimmatın bir kısmı, Türkiye topraklarına çoktan sokuldu bile… Güvenlik güçlerinin aramalarında ya da öldürülen teröristlerin yanında ele geçirilen silah ve mühimmatın bir kısmının, Suriye’de YPG’ye verilenler olduğu anlaşıldı. Bunların, örgütün stokladıkları ya da ülkeye sokmak için fırsat kolladıkları malzemeler olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. PKK’nın, YPG’nin içinde bulunduğu “Özgür Suriye Ordusu” her fırsatta Türkiye’yi tehdit ediyor.
Irak’ın kuzeyinde Barzani’nin devlet kurmak için referanduma yönelmesi, Rakka’nın dinci terör örgütü IŞİD’den temizlenmesinden sonra bugün Suriye topraklarında bulunan bölücü örgüt PKK’nın militanlarının bir kısmının da Türkiye’ye kaydırılması bekleniyor. Her fırsatta bazı siyasiler “Kandil’e girilsin, teröristlerin inleri dağıtılsın” deseler de, bugün bir değil onlarca Kandil olduğunu hatırlatalım. Kandil’de bulunan terörist sayısının da 1.200 civanında olduğunu, bunlar da sıkça yer değiştirdiği bilgilerini alıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 131 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 551 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar