Terörün dış yansımaları

Bizler maalesef her gün yurdun çeşitli yerlerinden gelen terör saldırıları, çatışma ve ölüm haberleriyle yatıp kalkıyoruz.Ancak bu olaylar öyle boyutlara ulaştı ki aynı haberler dış medyada da...

Bizler maalesef her gün yurdun çeşitli yerlerinden gelen terör saldırıları, çatışma ve ölüm haberleriyle yatıp kalkıyoruz.
Ancak bu olaylar öyle boyutlara ulaştı ki aynı haberler dış medyada da yer alıyor, yabancı yetkililer ve analistler tarafından dikkatle izleniyor.
Ne yazık ki bu kara haberler dış dünyada Türkiye hakkında hiç de iyi bir imaj yaratmıyor. Aksine, bu şiddet dalgası kaotik ve istikrarsız bir Türkiye algısına yol açıyor.
Ekonomik etki
Endişe verici nokta, bu olayların şimdiden siyasal ve ekonomik yansımalarının hissedilmesidir.
Bunun en belirgin izdüşümü ekonomi alanında görülüyor.
Tırmanan şiddet görüntüleri (bu arada İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu’na karşı girişilen saldırı) turizme ağır bir darbe indirecek nitelikte. Nitekim bazı yabancı hükümetlerin kendi vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat etmemelerini tavsiye ettikleri anlaşılıyor.
Bu huzursuzluk ve belirsizlik daha böyle sürerse, dış yatırımların da bundan etkilenmesi ve bir durgunluk aşamasına girilmesi endişesi de var.
Siyasal izdüşüm

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 129 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 202 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 248 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 283 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar