Terörizmin turizm cephesi

İngiltere’nin elde ettiği istihbari bilgiler resmen doğrulanırsa, geçen hafta sonu Mısır’ın Sina bölgesinde turist dolu bir Rus uçağının düşmesi olayının bir “kaza” değil, bir...

İngiltere’nin elde ettiği istihbari bilgiler resmen doğrulanırsa, geçen hafta sonu Mısır’ın Sina bölgesinde turist dolu bir Rus uçağının düşmesi olayının bir “kaza” değil, bir “sabotaj” olduğu sonucu açıkça ortaya çıkacaktır.
Her ne kadar Mısır makamları olay yerinde incelemelerin ve soruşturmanın sürmekte olduğu sırada böyle bir sonuç çıkarmak için zamanın erken olduğunu söylüyorlarsa da pek çok yabancı uzman artık giderek İngilizlerin görüşüne katılmak eğiliminde görünüyorlar.
Mısır’ın Şarm el Şeyh tatil beldesinden 224 Rus turisti Sen Petersburg’a götürürken Rus uçağının düşmesinden kısa bir süre sonra, Sina Yarımadası’nda hâkimiyet kurmaya çalışan yerel IŞİD bu olayın sorumluluğunu üstlenmiş ancak dünya başta buna inanmak istememişti. Hatta pek çok uzman, IŞİD’in elinde 8-9 bin metre irtifada seyreden bir uçağı vuracak bir füze sisteminin bulunmadığını ve dolayısıyla bu iddianın doğru olmayacağını öne sürmüştü.
O uzmanların görmezden geldiği husus, IŞİD militanlarının uçağa, daha havalanmadan bir bomba koyması ihtimaliydi. Şarm el Şeyh Havaalanı’ndaki güvenliğin çok düşük seviyede olması, şimdi bunun pekâlâ mümkün olduğunu gösteriyor.
Havada katliam

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 131 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 204 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 249 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 284 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 292 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar