Son olaylara dış bakış

Geçen cumartesi günkü yazımızda PKK terörü karşısındaki dış tepkilere değinmiş, bu saldırıların kınanması konusunda geniş bir uluslararası konsensüsün bulunduğunu...

Geçen cumartesi günkü yazımızda PKK terörü karşısındaki dış tepkilere değinmiş, bu saldırıların kınanması konusunda geniş bir uluslararası konsensüsün bulunduğunu belirtmiştik.
Aynı yazıda işaret ettiğimiz gibi, Türkiye bu destekten memnun olmakla beraber, bunun sadece sözde kalmamasını, özellikle dost ülkelerin fiilen Türkiye’nin yanında yer aldıklarını göstermelerini bekliyor.
Dış tehlikelere daha ayrıntılı olarak baktığımızda, özellikle Batılı ülkelerle Türkiye arasında, terörün yol açtığı gelişmeler üzerinde bir “algı farkı”nın bulunduğu göze çarpıyor.
Diğer bir deyişle, birçok dış ülkenin Türkiye’deki son olaylara bakışı ve değerlendirme şekli, Ankara’nınkiyle tam olarak örtüşmüyor.
Batılıların bu konudaki görüşlerinin doğruluğu veya yanlışlığı tartışılabilir. Bunun samimiyeti ve hatta niyeti de sorgulanabilir. Ama Batı’da ve genelde dış dünyada bu konuda ifade edilen görüşlerin epey yaygın ve etkin olduğu gerçeğini de görmek gerek...
Algı farkı...
Türkiye’deki PKK saldırılarını kınayan birçok ülke ve uluslararası örgüt, aynı açıklamalarında çatışmalara bir an önce son verilmesi ve itidalin hâkim olması çağrısında bulunuyor. Önemle ifade edilen bir istek veya beklenti de askıya alınan “çözüm süreci”ne en kısa zamanda dönülmesi ve Kürt sorununun şiddet yerine barışçı şekilde hal yoluna sokulmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 129 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 202 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 248 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 283 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar