Ne olacak Avrupa’nın hali?

Geçen haziranda Birleşik Krallık’ta yapılan referandumdan AB üyeliğine “hayır” sonucu çıktığında, çok kimse bunun Avrupa’da bir “domino etkisi” yapacağını, başka üye...

Geçen haziranda Birleşik Krallık’ta yapılan referandumdan AB üyeliğine “hayır” sonucu çıktığında, çok kimse bunun Avrupa’da bir “domino etkisi” yapacağını, başka üye ülkelerin de aynı yolu seçeceğini öne sürmüştü.

Bunun söyleyenlerin argümanı, İngilizler gibi diğer milletlerin de benzer şartlardan ötürü benzer görüş ve duygular taşıdıkları, dolayısıyla onların da “Brexit” gibi bir “çıkış”a meylettikleriydi.

Birleşik Krallık’taki referandum, aynı zamanda halkın hatırı sayılır bir kesiminin ülkenin hantallaşmış “kurulu düzen”inden ve ekonomik sıkıntıların üstesinden gelinememesinden duyulan öfkeyi ve “değişim” arzusunu ortaya koymuştu.
Birçok analist bu verilere dayanarak, Britanya’da görülen durumun Avrupa’da da hissedileceği tahmininde bulunuyordu.

Sıradakiler...

Bu tahmin tutacak mı? Yani sandık başına gidecek AB üyesi ülkeler dışta AB’den “çıkış” içte de köklü bir “değişim” lehinde bir duruş sergileyecekler mi?
Bunun ilk deneyi bu hafta Avusturya’da ve İtalya’da yapıldı. Önümüzdeki aylarda sıra Fransa, Hollanda ve Almanya’da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 129 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 202 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 248 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 283 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar