Mısır neden terörle başa çıkamıyor?

Geçen cuma günü Mısır’ın Sina Yarımadası’nda Bir el-Abed kasabasındaki bir camiye karşı girişilen ve 300’den fazla kişinin dua sırasında ölümüne neden olan dehşet verici terör...

Geçen cuma günü Mısır’ın Sina Yarımadası’nda Bir el-Abed kasabasındaki bir camiye karşı girişilen ve 300’den fazla kişinin dua sırasında ölümüne neden olan dehşet verici terör saldırısı iki gerçeği gözlerin önüne serdi.

Bunlardan biri, IŞİD veya DAEŞ’in kollarının her tarafa uzandığı ve son olarak Irak’ta ve Suriye’de uğradığı yenilgiye rağmen varlığını başka yerlerde gösterdiğidir.

IŞİD’in ideolojisini ve amaçlarını paylaşan militanlar, başka ülkelerde örgütün bir nevi şubeleri gibi hareket edip vahşi eylemlerini sürdürebildiklerini açıkça ortaya koyuyorlar. Bu bakımdan DAEŞ’e karşı Irak’ta ve Suriye’de yıllardır süren kanlı mücadelenin sona ermekte olduğu umudu doğmuş da olsa, ortak kaynaklı şiddetin aynı coğrafyada veya ondan çok uzaklardaki diyarlara yayılmayacağı anlamına gelmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 131 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 204 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 249 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 284 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 292 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar