Göç krizine çare ne?

Avrupa, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri en büyük göç sorununu yaşıyor.Ortadoğu başta olmak üzere Asya’dan ve Afrika’dan milyonlarca insan çeşitli yolları deneyerek Avrupa’ya akın...

Avrupa, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri en büyük göç sorununu yaşıyor.
Ortadoğu başta olmak üzere Asya’dan ve Afrika’dan milyonlarca insan çeşitli yolları deneyerek Avrupa’ya akın ediyor.
Dünkü yazımızda da belirttiğimiz gibi, bu insanları ülkelerini terk etmeye zorlayan çeşitli nedenler var. Hepsinin umudu Avrupa’nın müreffeh ülkelerinde yeni bir hayata başlamak. Fakat göç süreci hayati tehlikelerle dolu. Üstelik yerleşmeyi hayal ettikleri Avrupa ülkelerinin engelleriyle karşılaşıyorlar.
İnsancıl bir refleksle söylenecek şey, göç hareketinin adresi olan Avrupa ülkelerinin bu insanlara yardımcı olması ve kapılarını açması gerektiğidir. Ama sorun aslında çok daha komplekstir ve bu yüzden de çözümü çok zor görünmektedir.


Türkiye örneği
Özellikle 2 milyon Suriyeli mülteci ile benzer bir sorunla karşılaşan Türkiye, istisnai bir insanlık örneği vermiştir. Türkiye’nin davranışında eskiden beri sığınmacılara kucak açma geleneğinin ve yardımseverliğinin payı büyüktür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 131 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 204 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 249 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 284 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 292 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar