Davos’un duayenine ödül

Bir Türk’ün başarıları dolayısıyla uluslararası bir ödüle layık görülmesi, her zaman gurur verici bir olaydır. Hele bu etkin bir uluslararası kurum tarafından ilk defa verilen bir ödül olunca, bunun...

Bir Türk’ün başarıları dolayısıyla uluslararası bir ödüle layık görülmesi, her zaman gurur verici bir olaydır. Hele bu etkin bir uluslararası kurum tarafından ilk defa verilen bir ödül olunca, bunun “anlam ve önemi” daha fazla artar.

Dün Türkiye böyle bir mutluluk yaşadı. Merkezi Davos’ta olan Dünya Ekonomik Forumu, ünlü Türk iş adamı Şarık Tara’ya “İş Dünyasının Devlet Adamı” ödülünü verdi.
Dünyanın en seçkin işadamlarını, siyasetçilerini, akademisyenlerini bir araya getiren bu kurumun yeni ihdas ettiği “Business Statesman Award” adlı ödülü bir Türk işadamına vermeyi kararlaştırması tesadüfî değil.
Forum’un Başkanı Prof. Klaus Schwab, dün İstanbul’da düzenlenen ve Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek başta olmak üzere çok sayıda önde gelen Türk işadamının katıldığı törende, bu ödül için Şarık Tara’nın tercih edilmesinin nedenlerini anlattı.
Başarının sırrı
Prof. Schwab’ın deyişiyle, Tara’nın öne çıkan ve uluslararası toplumun da takdirini toplayan üç önemli niteliği var.
Birincisi, girişimciliğidir. Tara kurduğu şirketin başarılı performansı ile Türk iş dünyasında liderlerden biri olmuştur.
İkincisi, siyasi alandaki vizyonudur. Tara’nın 1980’lerde Türk-Yunan yakınlaşması için harcadığı çabalar, Davos Deklarasyonu ile meyvesini vermiştir. Kendisi ayrıca SSCB döneminden itibaren Rusya ile yakınlaşmanın alt yapısını kurmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 131 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 204 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 249 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 284 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 292 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar