Yeni Medya ve Aile

Ülkemizde maalesef çok tekrarlanan şeyler önemini kaybetmeye başlıyor.Mesela bir süredir internetin zararları başlığını attığım anda, “Ya bırak hocam, felaket senaryolarıyla ürkütme...

Ülkemizde maalesef çok tekrarlanan şeyler önemini kaybetmeye başlıyor.
Mesela bir süredir internetin zararları başlığını attığım anda, “Ya bırak hocam, felaket senaryolarıyla ürkütme milleti!” gibi bir tepki veriyor insanlar. Ben de artık bu konulardan bahsetmesem mi acaba diye kendi kendime düşünüyordum. Ama geçenlerde “Yeni Medya ve Aile Çalıştayı”na katılınca bu düşüncemden vazgeçtim.
Üsküdar Üniversitesi, Aydın Üniversitesi ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu programa farklı alanlardan 86 uzman katıldı. Ve gün boyunca farklı alt başlıklara göre gruplara ayrılıp konuyu enine boyuna tartıştık, durum tespiti yaptık ve çözüm önerileri sunduk.
Katılanların hemen hepsi akademik kariyere sahip ve alanında uzman kişiler olunca çalıştayın başlıkları zihnimde yeniden ciddileşti.
Ağzımızda sakız yaptığımız için iyice gevşeyip yayılan ve arada bir şişip patlayan “dijital bağımlılık” konusunun kaşları çatıldı ve yerinde hafifçe doğruldu.
“Siber zorbalık” konusu toparlanıp tehditkâr bakışlarını yeniden toplumun üzerine çevirdi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 83 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 60 Okunma Kt insan nasl olunur? 09 Mart 2024 | 39 Okunma Nasl mnasebetsiz olunur? 02 Mart 2024 | 69 Okunma Hayat Hayaldir... 24 Şubat 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar