Yanlış anlama!

Türkiye Gazetesi Yazarı Salih Uyan'ın bugünkü (07.05.2022)''Yanlış anlama!'' başlıklı yazısı.

Bir arkadaşım arabasını satacaktı. İnternete ilan vermiş. Arayanların yarısı söze “Abi yanlış anlama, biz galerici değiliz” diyerek girmişler. Arkadaş dedi ki: “Bunu söyleyenlerin hepsinin galerici olduğundan eminim. Çünkü normal vatandaş zaten böyle bir şey söylemeye gerek duymaz.”

Gerçekten de öyle. İnsan, olmadığı bir şeyi niye söylesin ki? Hani havaalanında çalıştığını söyleyip sahte ürün satmaya çalışan tipler var ya… Onlar da genelde, “Abi yanlış anlama. Ben normalde satış yapmıyorum” gibi bir cümleyle giriyorlar konuya. Bir de “Abi, yanlış anlamazsan bir şey soracağım…” diye lafa girip para isteyen dilenciler var.

Yani bu ifade gerçekten sıkıntılı. Çünkü genelde söylenecek şeyin yalan yanlış bir şey olduğuna dair ipucu veriyor. Belki de bilinçaltımız yaptığımız şeyden rahatsızlık duyuyor ve bir cümleyle de olsa kendini rahatlatıyor. Yani bilincin altı, üstünü teselli ediyor.

Yoksa insan durup dururken kendisini ele verir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 55 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar