Talimatla çalışan çocuklar

Dikkatimi çeken ilginç bir durum var.Çalıştığım binada bazı kapıların üzerinde “İtiniz” veya “Çekiniz” yazıyor. Bu kapıların önüne gelince önce yazıyı...

Dikkatimi çeken ilginç bir durum var.

Çalıştığım binada bazı kapıların üzerinde “İtiniz” veya “Çekiniz” yazıyor. Bu kapıların önüne gelince önce yazıyı okuyorum. Daha önce defalarca geçtiğim kapı olmasına rağmen tereddüt ediyorum. Ama yazı olmayan kapılarla ilgili bir sıkıntı yok. İtilecek mi çekilecek mi hiç şaşırmıyorum.

Yani bir yerde talimat görünce, “Zaten ne yapılacağı yazılmış. Beni hiç uğraştırma” diyerek beynim molaya çıkıyor. İşin kötüsü bu molalar son zamanlarda giderek sıklaşıyor.

İşte bu yüzden iş ilanlarının neredeyse tamamında “Kendi başına karar verebilen” veya “Problem çözme becerisine sahip” gibi özellikler sıralıyor işverenler. Bu özellikleri üst üste koyunca da “Aklını kullanabilen” cümlesi çıkıyor aslında ortaya.

Herkes bir şekilde aklını kullanıyor tabii ama kilometresine bakıyorlar işte emin olmak için. Çünkü artık bazı iş görenlerin kendi başlarına iş göremediklerinin farkındalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 83 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 60 Okunma Kt insan nasl olunur? 09 Mart 2024 | 39 Okunma Nasl mnasebetsiz olunur? 02 Mart 2024 | 69 Okunma Hayat Hayaldir... 24 Şubat 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
TÜRKİYE GAZETESİ YAZARLARI
Yorumlar