Şûralar ve üretim fazlası fikirler

Son yapılan Millî Eğitim Şûrasından sonra merak edip şimdiye kadar yapılan şûraların raporlarına göz attım. Bir sürü sayfa okudum. Ve ortaya ilginç bir sonuç çıktı.Üniter devlet...

Son yapılan Millî Eğitim Şûrasından sonra merak edip şimdiye kadar yapılan şûraların raporlarına göz attım. Bir sürü sayfa okudum. Ve ortaya ilginç bir sonuç çıktı.

Üniter devlet yapısını korumak için atılan bazı adımları ve dönemin baskın ideolojisinin gölgesinde kalmış kararları bir yana bırakacak olursam, gündem pek değişmemiş. Yani son yüz yılda eğitimle ilgili konuşulan konular genelde aynı. Ve okuduğum her cümle doğru geliyor.

Yani bugün Millî Eğitim Bakanlığı toplanıp şimdiye kadar yapılan şûra raporlarını okusalar, eminim yüzde doksanının altına imzalarını atarlar.

Bunları olumsuz manada söylemiyorum. Sadece bir durum tespiti yapmak niyetindeyim.

Herkes yeni bir şeyler bulma hevesinde. Hâlbuki mesele çok basit. Eğitimin amacı belli. Elbette değişen insan profiline uygun olarak yöntemler güncellenecek. Ama eğitimde “ne” ve “niçin” sorularının cevapları pek değişmiyor. Eğer yüzyıl önce konulan hedefler bugün hâlâ tartışılıyorsa, durup biraz düşünmemiz lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 83 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 60 Okunma Kt insan nasl olunur? 09 Mart 2024 | 39 Okunma Nasl mnasebetsiz olunur? 02 Mart 2024 | 69 Okunma Hayat Hayaldir... 24 Şubat 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar