Sosyal Medya Anneleri ve Narsisizm

Psikiyatri Profesörü Otto Kernberg tarafından narsisizm üzerine yapılmış bir araştırma var.Kernberg bu çalışmasında narsisistik kişiliklerin çocukluk yıllarına doğru iz sürmüş. Ve yolun...

Psikiyatri Profesörü Otto Kernberg tarafından narsisizm üzerine yapılmış bir araştırma var.
Kernberg bu çalışmasında narsisistik kişiliklerin çocukluk yıllarına doğru iz sürmüş. Ve yolun sonunda iki farklı anne figürüyle karşılaşmış.
Birincisi, çocuğuna karşı ilgisiz ve soğuk davranan anne. İkincisi de çocuğunu olduğundan daha özel ve önemli gören veya çevresine bu şekilde sunan anne.
Ve Kernberg araştırmasının sonuç bölümüne şunları yazmış;
“Çocukların annesiyle ilişkilerinde yaşadıkları duygusal yoksunluk, değersizlik hissini doğurur. Ve sevilme ihtiyacı giderilmeyen çocukta, hayran olunma ihtiyacı baş gösterir. Doğal olmayan, aşırı ve gösteriş meraklısı sevgi de çocuklarda narsisizm gelişimini tetikler.”
Birinci anne tipi için diyecek çok fazla bir şey yok.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 83 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 60 Okunma Kt insan nasl olunur? 09 Mart 2024 | 39 Okunma Nasl mnasebetsiz olunur? 02 Mart 2024 | 69 Okunma Hayat Hayaldir... 24 Şubat 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar