SON LEVEL KARA TOPRAK

3 yıl önce TEOG sınavında Türkiye birincisi olan bir öğrenci, geçen hafta intihar etti. Acılı baba, çocuğunun ölümüne bir oyunun sebep olabileceğini söyledi ve kayıp telefonun bulunmasını...

3 yıl önce TEOG sınavında Türkiye birincisi olan bir öğrenci, geçen hafta intihar etti. Acılı baba, çocuğunun ölümüne bir oyunun sebep olabileceğini söyledi ve kayıp telefonun bulunmasını istedi.
Gencecik bir çocuğun intihar etmesi zaten korkunç bir olay ve hepimizi derinden sarstı. Bir de üzerine böyle bir ihtimal eklenince, bazı konuları yeniden gündeme getirmek şart oldu.
Öncelikle şunu iyi bilmek gerekiyor. Bu intihar vakasında sözü edilen oyunla, şiddet içeren savaş oyunlarının hiçbir ilgisi yok. Vurdulu, kırdılı, öldürmeli oyunların çocuklarda saldırganlığı tetiklediğini gösteren bazı araştırmalar var elbette. Ancak bu etki, karate filminden çıkan kişilerin birbirine tekme atmaya çalışmasına benzer bir durum. Yani çocuğunuz PUBG oynuyor diye panik yapmayın!
Ama Mavi Balina ile başlayan, Mariam ve Momo ile devam eden “sözde oyunlar” farklı. Çünkü 2015 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde bir sürü çocuk bu oyunlar yüzünden intihar etti. Türkiye’de de 120 çocuk ve gencin intiharının arkasında yatan sebebin Mavi Balina oyunu olduğundan şüpheleniliyor.
 
Ölüm talimatı
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 55 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar