Şeytani planın son sürümü

Yeni Zelanda'da 50 masum Müslümanın ölüm haberi, gündelik telaşların kıskacındaki hayatımızın ortasına tahrip gücü çok yüksek bir bomba gibi düştü. Ateş yine...

Yeni Zelanda'da 50 masum Müslümanın ölüm haberi, gündelik telaşların kıskacındaki hayatımızın ortasına tahrip gücü çok yüksek bir bomba gibi düştü. Ateş yine düştüğü yerle birlikte bütün İslam âleminin yüreğini yaktı. 
Bu olayın bireysel bir eylem olduğuna inanmak mümkün değil. Silahların ve şarjörlerin üzerine yazılmış, farklı yüzyıllar, coğrafyalar ve alfabeler arasında hedefini hiç şaşmadan dolaşan notları bu canlının yazmış olması mümkün değil. Elbette bu yazıları ve genel olarak senaryoyu yazan birileri var. Bundan eminiz.
Ama senaryonun yazılış ve uygulanış biçiminde gözlerden kaçan önemli bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum.
İnternette yayılan o korkunç saldırı videosunu seyrederken, bir bilgisayar oyununun içinde olduğunu hissediyor insan. Biraz GTA, biraz Counter Strike, biraz da PubG belki.
Dijital oyunları çağrıştıran bu görüntüler, bilinç düzeyinde çok net fark etmesek de vahşet duygusunu seyreltiyor. Bu video sanki sanal dünyayla gerçek dünya arasındaki çizgide yaşayan Z kuşağının bulanık zihinlerini hedef alıyor.
Bu oyunları yoğun bir şekilde oynayan genç kitlenin en büyük özelliği şöhret tutkusu. Youtube kanallarında veya sosyal medya hesaplarında gündeme gelmek ve daha çok kişi tarafından tanınmak için müthiş bir mücadele veriyorlar. Birçoğu maalesef değerlerinden uzaklaşmış, geçmişine yabancı ve dünya görüşünü gündelik olarak üretilen sloganlarla belirliyorlar.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 28 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 50 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 54 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 90 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar