Rota yeniden oluşturuluyor

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama hayatımızda Türk dizileri hariç her şey kısalıyor. Uzun süren hiçbir şeye tahammülümüz kalmadı. Sıkılıp bunalma süremiz artık saniyelerle...

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama hayatımızda Türk dizileri hariç her şey kısalıyor. Uzun süren hiçbir şeye tahammülümüz kalmadı. Sıkılıp bunalma süremiz artık saniyelerle ölçülüyor.

Bazen arabayla giderken navigasyon “Yeni bir rota bulundu. 7 dakika kazanmak ister misin?” diye soruyor. “İsterim tabii” diyorum ve hemen yolu değiştiriyorum.

Gençler de aynı durumda… Hedeflerine daha kısa yoldan varmak için sürekli rota değiştiriyorlar. Hâlbuki başarının kısa yolu yok! Cepte para, kariyerde basamak birikmesi için önce alında ter birikmesi gerekiyor.

Ortalığa saçılan başarı hikâyeleri de tembelliğin en güzel mazereti oluyor hepimiz için. Süper bir fikir bulup zengin olan, ofiste salıncakta sallanan, havuzda neşeyle toplantı yapan tiplerin bulunduğu hikâyeler… Ama nedense bu başarı hikâyelerinin son satırları sunuluyor hep. İlk sayfalardaki tere bulanmış cümleler es geçiliyor.

Dizilerdeki iş adamları zaten ayrı bir âlem. Ne iş yaptığı asla belli olmayan kişiler, göz alıcı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nur topu gibi lider 09 Mayıs 2024 | 409 Okunma Yeni mfredat, eitim ynetimi ve zihniyet 04 Mayıs 2024 | 108 Okunma tiraz istemem! 27 Nisan 2024 | 54 Okunma Aray 20 Nisan 2024 | 40 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 30 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar