Özel okulların imtihanı

Özel okulların son yıllarda hızla artması velilerde büyük bir tercih yorgunluğu oluşturdu...

Özel okulların son yıllarda hızla artması velilerde büyük bir tercih yorgunluğu oluşturdu. “Hangi okula versek?” tartışmaları çocuk doğduğu gün başlıyor, anaokulu çağına gelene kadar devam ediyor.  
Bu konuyla ilgili dikkatimi çeken bir şey var!
Bir veli düşünün. Çocuğu için özel okul arayışına giriyor. Evine yakın okulları araştırıyor ve sonra sırayla okulları ziyaret edip bilgi alıyor.
Her gittiği okulda yöneticiler ve pazarlama personeli okulla ilgili bilgi veriyor. Kimi zaman gerçekçi, çoğu zaman fantastik vaatler ardı ardına sıralanıyor. Kayıt almak için olmadık sözler veriliyor.
Veli 7-8 okul gezdikten sonra nihayet bir okula karar verip kaydını yaptırıyor.
Asıl mesele de bundan sonra başlıyor. Çünkü her gittiği okulda sunulan vaatleri üst üste koyup kendisine bir beklenti paketi oluşturan veli, en son kaydını yaptırdığı okuldan ziyaret ettiği bütün okullarda sunulan imkânları bekliyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 28 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 54 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 90 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
TÜRKİYE GAZETESİ YAZARLARI
Yorumlar