Maskeli Balo

Narsisizm, insanın kendisini çok sevmesi anlamına gelir. Ama kendisini aşk derecesinde sevenler, genelde öz güveni olmayan ve kendisini eksik gören kişilerdir.Bu insanlar kendilerini yetersiz ve değersiz hissederler. Bu duyguyla baş edemeyince...

Narsisizm, insanın kendisini çok sevmesi anlamına gelir. Ama kendisini aşk derecesinde sevenler, genelde öz güveni olmayan ve kendisini eksik gören kişilerdir.
Bu insanlar kendilerini yetersiz ve değersiz hissederler. Bu duyguyla baş edemeyince kendileriyle ilgili gerçeklerden kaçmaya başlarlar. Yolun sonunda da kibrin karanlık çukuruna yuvarlanarak, burada el yordamıyla kendilerine yalandan yeni bir kimlik inşa ederler.
Değersizlik hissi bilinçaltında saklanarak kamufle olur. Ve kişi bilinç düzeyinde gerçekleşen maskeli baloda kendinden ve gerçekten giderek uzaklaşır.
İnsan bu süreçte kendini avutmak için uydurduğu yalanlara inanmaya başlar. Mesela çok cimri birisi inanılmaz cömert olduğunu, sürekli dedikodu yapan birisi de başkalarının arkasından konuşmaya asla tahammül edemediğini düşünür.
Bazen hastalık öyle ilerler ki, kişi ne kadar mütevazı olduğuyla övünecek duruma bile gelebilir.
Sosyal medya, narsisistler için bir tatmin ve doyum merkezidir. Çünkü kendisini ve yaşadığı hayatı onaylamayan kişi, hep başkaları tarafından onaylanma ihtiyacı hisseder.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 14 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 54 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
TÜRKİYE GAZETESİ YAZARLARI
Yorumlar